Chleb z ziarnami

Bez mąki, drożdży, jajek

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Chleb z ziarnami

Samodzielnie wykonany chleb smakuje niepowtarzalnie! A zapach pieczonych ziaren pobudza apetyt i sprawia, że czujemy się zrelaksowani.

smak oleju: naturalny smak oleju: naturalny GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki na chleb

  1. Połowę siemienia lnianego zmielić w młynku na pył.
  2. Do jednej miski wsypać płatki owsiane, siemię lniane (całe i mielone), słonecznik, pestki dyni, orzechy, sezam, dodać sól i wymieszać.
  3. Do drugiej miski wlać wodę, dodać miód, olej z ryżu naturalny 100% SoRiso i wymieszać.
    masa ciasta
  4. Mokre składniki wlać do składników suchych i wymieszać. Miskę z mieszanką odstawić do napęcznienia na 2-3 godziny.
  5. Keksówkę o wymiarach 8, 5×22, 5 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do tak przygotowanej blaszki przełożyć mieszankę namoczonych ziaren, docisnąć i wyrównać.
    foremka z ciastem chleba
  6. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piec 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć chleb z piekarnika i pozostawić w blaszce do całkowitego wystudzenia.
    Całkowicie wystudzony chleb kroić ostrym nożem.

obrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.