Ciasteczka z makiem na oleju

Prosta świąteczna wprawka

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Ciasteczka z makiem na oleju

Jeżeli macie wykrojniki ozdobne do ciasteczek to ten przepis wypali na 100%! Takie ciasteczka posłużą jako ozdoby na stół i świetnie sprawdzą się jako przegryzka do herbaty, kawy.

smak oleju: naturalny smak oleju: naturalny DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. składniki na ciasteczka
  2. Do miski wsypać mąkę, dodać mak, proszek do pieczenia, brązowy cukier, olej z ryżu 100% naturalny SoRiso, jajko, mleko, jogurt i zagnieść gładkie ciasto. Zagniecione ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na min. godzinę.
  3. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na placek o grubości 0.5 cm. Foremką wycinać ciasteczka i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    wycinanie foremek
  4. Blachę z ciasteczkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ciasteczka przez ok. 10 minut.
  5. Upieczone ciasteczka wystudzić na kratce.

ZOBACZ INNE PRZEPISY logo SoRiso »

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.