Ciasto z owocami na bazie majonezu

Deser nietypowy

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Ciasto z owocami na bazie majonezu

Przepis nadesłany do nas przez uczniów ZS1 w Kędzierzynie-Koźlu tak bardzo nam się spodobał, że postanowiliśmy zamieścić go na łamach naszej strony. Brawo! Czekamy na kolejne pomysły.

smak oleju: naturalny smak oleju: naturalny GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Żółtko połączyć z musztardą i sokiem z cytryny. Wlewać olej kroplami i intensywnie ubijać, gdy zacznie gęstnieć wlewać cienkim strumieniem olej, nie przerywając ubijania. Po dokładnym ubiciu majonez będzie gotowy.
    Dziewczyny mieszają ciasto
  2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Jaja trzeć z cukrem, dodać rozpuszczoną czekoladę, przesiać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać do masy i całość wymieszać.
    Owoce do ciasta
    Formę o boku 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto , rozprowadzić i nałożyć owoce. Piec w temp. 170ºC i piec 25-35 minut. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.

W celu zachowania zdrowia i dobrego samopoczucia bardzo ważne jest zdrowe odżywianie, dlatego ważne aby przygotowując posiłki używać surowców najwyższej jakości.


obrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.