Cytrynowe ciasto kukurydziane

Szybko i dobrze

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Cytrynowe ciasto kukurydziane

To ciasto przygotujecie błyskawicznie, jest proste, zdrowe i bardzo dobre. Zapraszam do pieczenia, zajadania i udostępniania.

smak oleju: imbir smak oleju: imbir GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Do miski wlałam jajka, wsypałam cukier i zmiksowałam. Dolałam olej SoRiso o smaku imbiru i dalej mieszałam mikserem. Dolałam sok z cytryny i miksowałam.
    miksowanie masy na ciasto
    Dosypałam skórkę z cytryny i proszek do pieczenia. Kiedy wszystko już się połączyło dosypywałam partiami mąkę (miksując). Następnie dosypałam mąkę kukurydzianą i nadal mieszałam mikserem.
  2. Ciasto wlałam do keksówki. Ciasto piekłam w temperaturze 180 stopni (pieczenie góra-dół) przez 45 minut. Po upieczeniu ciasto posypałam cukrem pudrem.

obrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.