Cytrynowy sernik

Z jogurtem greckim

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Cytrynowy sernik

Przepis na kremowe, pyszne ciasto nie odbiegające smakiem od sernika. Stąd nazwa – mimo, że nie ma w nim sera jest łudząco podobne do sernika. Można się nabrać. Pyszny krem cytrynowy idealnie pasuje do słodyczy pieczonego sernika.

smak oleju: limonka smak oleju: limonka GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Wszystkie składniki na ciasto powinny mieć temp. pokojową. Żółtka oddzieliłam od białek, wsypałam cukry i utarłam kogel-mogel. Następnie dodałam jogurty, wlałam olej z ryżu o smaku limonki SoRiso.
    Wlewanie olejukogel-mogel
  2. Wsypałam budyń (w proszku), wszystko wymieszałam robotem na wolnych obrotach. Z białek (ze szczyptą soli) ubiłam pianę i dodałam do masy jogurtowej (lekko wymieszałam szpatułką).
  3. Na dnie formy wyłożyłam biszkopty. Na biszkopty wylałam masę jogurtową.Ciasto przed upieczeniem
  4. Piekarnik nagrzałam do temperatury 180 stopni (góra – dół) i wstawiłam do niego ciasto na około 1 godzinę.
    Po upieczeniu ciasto pozostawiłam w piekarniku do wystygnięcia. Po wystygnięciu polałam kremem cytrynowym.

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.