Gofry wytrawne gryczane

Nie tylko na wakacjach

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Gofry wytrawne gryczane

Kto powiedział, że gofry trzeba jeść na słodko? Dzisiaj mam dla Was pyszne, wytrawne i zdrowsze gofry. Świetnie smakują posmarowane musztardą, z mieszanką sałat, szynką, serem, pomidorem i ugotowanym na twardo jajkiem.

smak oleju: czosnek smak oleju: czosnek GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Do miski wsypałam mąkę gryczaną, dodałam proszek do pieczenia, mleko, żółtko, olej ryżowy SoRiso o smaku czosnku, sól, pieprz i zmiksowałam wszystko do połączenia składników.
    składniki na gofry wytrawnewlewanie oleju
  2. Białko przełożyłam do miski i ubiłam na sztywną pianę.
  3. Ubitą pianę z białka dodałam do ciasta razem ze startym cheddarem i delikatnie wymieszałam łyżką.starty ser
  4. Gofrownicę rozgrzałam (żeby gofry nie przywierały w czasie pieczenia można formę posmarować odrobiną oleju SoRiso), nałożyłam porcje ciasta i piekłam gofry około 7 minut (można też piec zgodnie z czasem podanym w instrukcji gofrownicy).
    smażenie gofraUpieczone gofry podaję w formie kanapek…
    dsc03242

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.