Gołąbki gotowane na parze

Wpadają same do ust!

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Gołąbki gotowane na parze

Kapusta jest zdrowa w każdej postaci i każdym gatunku. Poprawia perystaltykę jelit i dostarcza bardzo cennych minerałów i witamin. Wzmacnia odporność, jest dobra na choroby stawów. Podawana w formie gołąbków jest atrakcyjna nawet dla dzieci.

smak oleju: czosnek smak oleju: czosnek GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki na gołąbki

  1. Ryż ugotować na półtwardo. Ugotowany ryż przełożyć do miski. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z ryżu 100% naturalny SoRiso, następnie przełożyć na patelnię mięso i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, doprawić pieprzem, solą, ostrą i słodką papryką i podsmażyć przez około 6-8 min.
  2. Podsmażone mięso z cebulą przełożyć do miski z ryżem. Na patelnię, na której smażyło się mięso wlać łyżkę oleju z ryżu 100% naturalny SoRiso, na rozgrzany olej przełożyć obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, doprawić solą i pieprzem i smażyć ok. 5 min. Podsmażone pieczarki przełożyć do ryżu z mięsem. Wszystkie składniki farszu wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
    gołąbki na parze
  3. Kapustę podzielić na liście. Liście umyć, z każdego ściąć nerw, następnie włożyć liście do parowaru i gotować przez 5 minut.
  4. W zmiękczone w parowarze liście kapusty zawijać farsz i układać gołąbki ciasto w parowarze. Gołąbki gotować na parze przez 30 minut.
    gołąbki na parze
  5. W tym czasie w garnku rozgrzać 2 łyżki oleju z ryżu o smaku czosnku SoRiso, następnie przełożyć do garnka pomidory z puszki wraz z zalewą, dodać listki bazylii, sól, pieprz. Gdy sos się zagotuje zblendować go. Ugotowane na parze gołąbki podawać z sosem pomidorowym.

obrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.