Grillowane roladki z bakłażana

Bałkańskie zawijańce

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Grillowane roladki z bakłażana

Bakłażan jest zdrowy i zawiera sporo błonnika ale dość ciężkostrawny – nie powinnyśmy go podawać małym dzieciom, osobom z problemami jelitowymi czy kobietom w ciąży. Innym na pewno wyjdzie na dobre!

smak oleju: chili smak oleju: chili GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki

  1. Bakłażana umyć i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plasterek posolić i odłożyć na około 30 minut. Po tym czasie plastry bakłażana opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć na papierowym ręczniku, przełożyć do miski, dodać olej z ryżu 100% naturalny SoRiso i wymieszać.
  2. Rozgrzać patelnię grillową i smażyć kolejno plastry bakłażana po ok. 3-4 minuty z każdej strony.
    smażenie bakłażana
  3. Ser feta przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem, następnie dodać drobno pokrojoną czerwoną paprykę, posiekany szczypiorek, pieprz i sól do smaku (można również dodać rozgnieciony ząbek czosnku), wymieszać.
  4. Tak otrzymaną pastą smarować plastry grillowanego bakłażana i zwijać w roladki.

obrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.