Gulasz wieprzowy z grzybami

Leśne wspomnienia

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Gulasz wieprzowy z grzybami

Jesienią nie mogę sobie odmówić pysznego gulaszu z leśnymi grzybami. Często przygotowuję dania z grzybami na niedzielne obiady, moja rodzina je uwielbia. Podstawą dobrego gulaszu jest mięso obsmażone na dobrej jakości oleju.

smak oleju: naturalny smak oleju: naturalny GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Moją łopatkę umyłam, osuszyłam i pokroiłam na mniejsze kawałki.
    _dsc7155
    Rozgrzałam na patelni olej SoRiso i wrzuciłam na patelnię pocięte mięso. Mięso obsmażyłam dokładnie (używam oleju ryżowego bo ma bardzo wysoką temperaturę dymienia i jest zdrowszy)
    _dsc7159
  2. Obrałam marchewkę i pokroiłam.
    _dsc7162
  3. Następnie obrałam, pokroiłam czosnek i cebulę.
    _dsc7164
  4. Na patelni, na której przygotowywałam mięso delikatnie rozgrzałam olej SoRiso, a następnie podsmażyłam cebulę i czosnek.
  5. Grzyby (w moim przypadku opieńki) wyczyściłam szczoteczką i umyłam. Tak przygotowane grzyby, marchewkę, czosnek, cebulę i mięso włożyłam do garnka. Mój gulasz przyprawiłam: solą, pieprzem, majerankiem i oregano. Dolałam czerwonego wina i delikatnie dusiłam aż do miękkości.
    _dsc7182

obrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.