Gulasz z ciecierzycy

Nie tylko dla jaroszy

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Gulasz z ciecierzycy

Ciecierzyca, czyli cieciorka lub groch włoski, ma liczne właściwości zdrowotne. Zawiera składniki, które zapobiegają zaparciom, wspomagają odchudzanie, obniżają poziom cholesterolu. Co ciekawe, cieciorka jest afrodyzjakiem...

smak oleju: naturalny smak oleju: naturalny DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Ciecierzycę odsączyłam z zalewy.
  2. Cebulę i czosnek drobno posiekałam. Suszone pomidory wyjęłam z zalewy i pokroiłam na mniejsze kawałki. Pieczarki obrałam i pokroiłam w plasterki.
  3. Na patelni rozgrzałam olej SoRiso, dodałam pieczarki, doprawiłam solą i pieprzem i podsmażyłam do odparowania wody i lekkiego zarumienienia, następnie przełożyłam na patelnię cebulę i podsmażyłam do zarumienienia.
  4. Do pieczarek z cebulą dodałam posiekany czosnek, suszone pomidory, szpinak, ciecierzycę, wymieszałam, doprawiłam papryką (wędzoną, słodką, ostrą), solą, pieprzem, podsmażyłam ok 3 minut.
  5. Następnie wlałam na patelnię wodę i dusiłam gulasz na małym ogniu około 10 minut.

ZOBACZ INNE PRZEPISY logo SoRiso »

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.