Imbirowe ciasteczka z żurawiną

Szybkie zebranie całej rodziny

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Imbirowe ciasteczka z żurawiną

Cudowny aromat tych ciasteczek rozchodzi się po całym domu i wzywa do kuchni... Można nimi gimnazjalistów odciągnąć od smartfonów, a męża nawet od meczu ligi mistrzów. To jest wyższa klasa!

smak oleju: imbir smak oleju: imbir GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Żurawinę i orzechy posiekać na mniejsze kawałki.
    Do miski wsypać mąkę dodać sodę, cukier puder, jajko, jogurt naturalny, pokrojoną żurawinę i orzechy, wlać olej z ryżu o smaku imbiru SoRiso i zagnieść ciasto.dsc03690-m
  2. Zagniecione ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 45 minut. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki i dłońmi formować z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, które układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    ciasteczka wkładane do piekarnika
  3. Blachę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piec około 10 minut. Upieczone ciasteczka studzić na kratce.
    ciasteczka imbirowe

obrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.