Jajka faszerowane kremem z awokado

Wykwintne i zdrowe

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Jajka faszerowane kremem z awokado

Pyszne, proste, faszerowane jajka w egzotycznym wydaniu. Jedzmy awokado! Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe obniżające cholesterol.

smak oleju: chili smak oleju: chili GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


jajka

  1. Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Wystudzone obrać, przekroić na pół, wyjąc żółtko uważając żeby nie uszkodzić białka.
    Awokado umyć, przekroić na pół, wyjąc pestkę, a miąższ wydrążyć, przełożyć do miseczki i skropić sokiem wyciśniętym z cytryny.
  2. Do miseczki z awokado przełożyć żółtka, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, olej z ryżu o smaku chili SoRiso, sól, pieprz i zblendować wszystko na gładką masę.
    krem awokado
  3. Tak przygotowany krem przełożyć do rękawa z ozdobną końcówką i wypełniać nim białka jajek (jeżeli nie macie rękawa możecie krem nałożyć po prostu łyżeczką).
    Krem należy nałożyć do białek tuż przed podaniem. Jajka można dla dekoracji posypać płatkami chili.
    jajka faszerowane kremem

obrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.