Kaszotto z boczniakami

Klasyczne połączenie

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Kaszotto z boczniakami

Pyszne, aromatyczne i szybkie w przygotowaniu, idealny obiadek. Boczniaki korzystnie wpływają na zmniejszenie cholesterolu i są źródłem białka – cenna cecha dla wegetarian.

smak oleju: czosnek smak oleju: czosnek GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki na kaszotto

  1. Cebulę drobno pokroić.
    W garnku rozgrzać 3 łyżki oleju z ryżu o smaku czosnku SoRiso. Na rozgrzany olej przełożyć pokrojoną cebulę i podsmażyć przez 2-3 minuty.
  2. Następnie wsypać kaszę i smażyć mieszając przez kolejne 2-3 minuty. Następnie wlać do garnka 1/4 bulionu, wymieszać i gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż kasza wchłonie cały płyn, następnie wlać kolejną porcję płynu i postąpić tak jak poprzednio. Czynność powtarzać, aż kasza będzie miękka, a koszotto osiągnie kremową konsystencję.
  3. Boczniaki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z ryżu o smaku czosnku SoRiso, przełożyć grzyby, lekko oprószyć solą i pieprzem, i smażyć mieszając przez około 5 minut (grzyby nie mogą być surowe, ale powinny zachować sprężystość).
    Podsmażone boczniaki i posiekany szczypiorek przełożyć do kaszotto, wymieszać, podgrzać przez 2 minuty i zdjąć z palnika.

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.