Łosoś w 10 minut

Z bananem i pietruszką

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Łosoś w 10 minut

Bardzo szybkie, bardzo proste i niesamowicie pyszne danie na obiad. Jeżeli ktoś jeszcze nie próbował łososia w tej formie koniecznie musi spróbować – słodycz banana, orzeźwiająca cytryna i smak pietruszki to połączenie idealne. Ja uwielbiam ten cudowny smak. Minimum pracy, a efekt przepyszny.

smak oleju: limonka smak oleju: limonka GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Banana, opłukaną i osuszoną pietruszkę, sok z cytryny i olej z ryżu SoRiso o smaku limonki zmiksowałam w blenderze.
    Blendowanie pietruszki z olejem SoRiso
  2. Kawałki łososia opłukałam i osuszyłam. Łososia ułożyłam na folii aluminiowej i oblałam z każdej strony przygotowanym sosem.
    _DSC1726
  3. Łososia zawinęłam i piekłam 10 min. w temp. 220 stopni (góra-dół; bez termoobiegu). Polecam podawać z ziemniaczkami, domowymi frytkami i/lub z surówką.
    _DSC1732

obrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.