Łosoś zapiekany z makaronem

Momentalna potrawa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Łosoś zapiekany z makaronem

Sposób na szybki obiad. Wymaga minimum wysiłku, a szybko możemy cieszyć się pysznym daniem. Gdy wracamy zmęczeni po pracy do domu nie zawsze chcemy spędzać dużo czasu w kuchni. Chcemy zjeść szybko, a co ważne smacznie.

smak oleju: limonka smak oleju: limonka GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Do miseczki posiekałam pietruszkę, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, sól, pieprz i olej z ryżu SoRiso o smaku limonki.
    Wlewanie oleju do marynaty
  2. Wszystko dokładnie wymieszałam. Tak przygotowaną marynatą obłożyłam łososia, którego ułożyłam na folii aluminiowej. Na wierzchu łososia ułożyłam plasterek cytryny.
    _dsc0226
  3. Zawinęłam w folię. Makaron wymieszałam ze śmietaną, gałką muszkatołową, solą i pieprzem (do smaku).
    Makaron przed zapieczeniem
  4. Przełożyłam do foremki i posypałam startą mozzarellą.
    Makaron posypany mozarellą
  5. Łososia i makaron piekłam w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni (góra – dół; bez termoobiegu).

obrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.