Makaronowa sałatka ze szparagami

Pożywne bogactwo

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Makaronowa sałatka ze szparagami

Pyszna sałatka, która może być idealnym dodatkiem do dań z grilla. Szparagi dzięki smażeniu na oleju ryżowym SoRiso o smaku orientalnym nabierają niesamowitego aromatu.

smak oleju: orient smak oleju: orient GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Szparagi umyłam, osuszyłam i odkroiłam zdrewniałą część.
    maxi02
  2. Na patelnię nalałam olej z ryżu SoRiso o smaku orientalnym i smażyłam do miękkości.
  3. Następnie wyciągnęłam szparagi i odsączyłam. Ugotowałam w osolonej wodzie makaron kolanka.Makaron - kolanka
  4. Makaron po ugotowaniu odsączyłam i odstawiłam do wystygnięcia. Pomidora pokroiłam na kawałki i usunęłam nasiona.Pokrojone pomidory
  5. Mozzarellę pokroiłam na mniejsze kawałki (w moim przypadku przekroiłam na pół).Mozarella w kawałkach
  6. Szczypiorek pokroiłam na małe kawałki.pokrojony szczypiorek
  7. Na patelni z grubym dnem usmażyłam plastry boczku (wytopiłam tłuszcz). Po usmażeniu, pokroiłam boczek na drobne kawałki.Paseczki boczku
  8. Szparagi pokroiłam na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki włożyłam do miski i dokładnie wymieszałam.
    Sałatka makaronowa ze szparagami
  9. Zabrałam się za przygotowanie sosu do mojej sałatki. Musztardę francuską wymieszałam z olejem SoRiso o smaku orientalnym. Mój dressing dodałam do sałatki i jeszcze raz dokładnie wymieszałam. Sałatkę podałam 10 minut po wymieszaniu składników.Musztarda z sosem SoRiso

obrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.