Marynata ziołowa z grillowanym kurczakiem

Drobiowy klasyk z rusztu

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Marynata ziołowa z grillowanym kurczakiem

Oleje ryżowe są bardzo dobre do marynat grillowych, bowiem idealnie zachowują się pod wpływem wysokiej temperatury.

smak oleju: czosnek smak oleju: czosnek GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Do miseczki wlałam olej z ryżu SoRiso o smaku czosnku.
    Wlewanie oleju SoRiso
  2. Dodałam lekko roztarty w dłoniach rozmaryn, tymianek, majeranek i pieprz ziołowy. Wszystko dokładnie wymieszałam.
  3. Filety z kurczaka oczyściłam z błonek, umyłam i osuszyłam. Następnie piersi włożyłam do mojej marynaty i odstawiłam na godzinę.
    Mięso kurczaka w marynacie
     


  4. Filety grillowałam przez kilka minut z każdej ze stron (ważne aby w środku nie były surowe). Filety podawałam prosto z grilla!
    Grillowanie piersi kurczaka

obrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.