Marynowana cukinia

Im młodsza tym lepsza

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Marynowana cukinia

Tak przygotowana cukinia jest świetnym źródłem witamin a dodatkowo smakuje wyjątkowo! Stanowi idealny dodatek do mięs lub kanapek.

smak oleju: limonka smak oleju: limonka GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki

  1. Cukinie dokładnie umyć, obciąć końce, a następnie obieraczką do jarzyn pokroić na cienkie paski-wstążki.
  2. W miseczce wymieszać olej SoRiso o smaku limonki z sokiem i skórką z cytryny, dodać sól, pieprz, chili, posiekany drobno czosnek i wymieszać. Tak powstałą marynatę przelać do cukinii i dokładnie wymieszać, tak żeby wszystkie wstążki były pokryte marynatą.
  3. Miskę z cukinią przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na min. 2 godziny.
  4. Przed podaniem posypać cukinię wiórkami parmezanu.

obrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.