Omlet z kurkami

Ale pieprznik! Jadalny!

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Omlet z kurkami

Polecamy kurki – smażone na oleju SoRiso zachowują naturalny aromat i są jędrne i miękkie dzięki wysokiej temperaturze. Podane do obiadu zaostrzają apetyt. Ciekawostką tych grzybów jest to, że mają niesamowite właściwości zdrowotne. Są one badrziej skuteczne przy spożywaniu w postaci suszonej, bez obróbki cieplnej.

smak oleju: naturalny smak oleju: naturalny GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki na omlet

  1. Kurki dokładnie oczyścić (np. pędzelkiem), większe grzyby pokroić na kawałki.
  2. Cebulkę pokroić w drobną kostkę.
  3. Na dużej patelni (u mnie 28 cm) rozgrzać olej z ryżu 100% naturalny SoRiso. Na rozgrzany olej przełożyć pokrojoną cebulę i kurki, smażyć ok. 2-3 min mieszając.
    masa na omlet
  4. Jajka wbić do miski, dodać śmietanę, mąkę, sól, pieprz (po około ½ łyżeczki) i rozkłócić trzepaczką.Masę jajeczną przelać na patelnię z kurkami i smażyć na średnim ogniu, gdy masa będzie już ścięta i lekko podrośnie, obrócić omlet na drugą stronę (można omlet zsunąć na talerz, a następnie z talerza przełożyć na patelnię). Smażyć, aż omlet będzie całkowicie ścięty.
    omlet z kurkami
  5. Omlet podawać od razu po usmażeniu posypany natką pietruszki. Smacznego!

obrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.