Omlet ze szpinakiem

Śniadaniowy evergreen

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Omlet ze szpinakiem

„Czy ona wierzy w życie pozaszpinakowe?” Takie pytanie padło w słynnym filmie Stanisława Barei "Mąż własnej żony"... Stosując ten przepis na pewno nie znudzi Ci się to wspaniałe warzywo!

smak oleju: czosnek smak oleju: czosnek DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki

  1. Szpinak umyć, osuszyć i usunąć twarde łodyżki.
  2. Żółtka oddzielić od białek, Białka wlać do miski, dodać sól (ok. 1/5 łyżeczki) i ubić rózgą (lub mikserem) na sztywno. Następnie wmieszać do piany żółtka, mąkę pełnoziarnistą (i doprawić pieprzem.
  3. Na patelni rozgrzać olej z ryżu o smaku czosnku SoRiso, przełożyć szpinak i podsmażyć ok. 1-2 minuty.
    smażenie szpinaku
  4. Następnie wlać na szpinak masę jajeczną i równomiernie rozprowadzić. Zanim omlet się zetnie ułożyć na nim pokrojoną w plasterki mozzarellę. Gdy od spodu omlet będzie już ścięty przewrócić go na drugą stronę i smażyć ok. 2-3 minut.
    Omlet podawać od razu po przygotowaniu.
    omlet ze szpinakiem

ZOBACZ INNE PRZEPISY logo SoRiso »

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.