Owsiane muffinki jabłkowo-imbirowe

Coś zdrowego ale smaczne

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Owsiane muffinki jabłkowo-imbirowe

Kto nie chce owsianki ten może zje muffinki od koleżanki... Takie ciasteczka rozgrzewają wieczorem i rano.

smak oleju: imbir smak oleju: imbir GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Do jednej miski wsypać mąkę owsianą, proszek do pieczenia i cynamon.
    Do drugiej miski wlać mleko, dodać jajka, miód, olej z ryżu o smaku imbiru i wymieszać do połączenia składników. Wymieszane, mokre składniki przelać do miski ze składnikami suchymi i wymieszać.
    dsc03244
  2. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
    utarte jabłko
  3. Starte jabłka dodać do ciasta i wymieszać.
  4. Blachę do pieczenia muffinów wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć porcję ciasta.
  5. Blachę z muffinkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) i piec około 25 minut. Upieczone muffinki wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce.
    dsc03272

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.