Pasta warzywna do chleba

Kto smaruje ten jedzie

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Pasta warzywna do chleba

Dobrze mieć w lodówce gotową pastę warzywną, którą wykorzystasz na kanapki lub zapiekanki albo jako dodatek do sosu czy jajek na twardo! Dodatek chilli SoRiso sprawi, że zachowa dłużej świeżość.

smak oleju: chili smak oleju: chili DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Marchewki umyć, obrać i pokroić w kostkę o boku ok. 1 cm. Pokrojoną marchewkę przełożyć do miski, dodać 3 łyżki oleju z ryżu o smaku chili SoRiso, wymieszać.
  2. Papryki umyć, pokroić w strąki usuwając gniazda nasienne.
  3. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na blasze ułożyć równą warstwę marchewki (razem z olejem), strąki papryki i ząbki czosnku (w łupinkach).
  4. Blachę z warzywami wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzanie góra i dół) i piec 30 minut. Upieczone warzywa wyjąć z piekarnika. Z papryki zdjąć skórkę.
  5. Do kielicha blendera przełożyć: upieczoną paprykę, marchewkę, wyjęty z łupinek, upieczony czosnek, suszone pomidory, natkę pietruszki, 1 łyżkę oleju z ryżu o smaku chili SoRiso, 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego, po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu, i zblendować na jednolitą masę (w zależności od upodobań pasta może mieć konsystencję gładką lub z wyczuwalnymi kawałkami warzyw).
    Pastę podawać z pieczywem… 🙂

ZOBACZ INNE PRZEPISY logo SoRiso »

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.