Pieczone młode ziemniaczki

Inne podejście do zagadnienia

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Pieczone młode ziemniaczki

Dodatek oleju SoRiso o smaku czosnku sprawia, że potrawa jest wyjątkowo aromatyczna. Praktycznie podanie na stół samych młodych ziemniaczków przygotowanych w ten sposób jest już dużą atrakcją dla całej rodziny!

smak oleju: czosnek smak oleju: czosnek GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


młode ziemniaki

  1. Ziemniaczki dokładnie umyć, osuszyć i przełożyć do miski (jeżeli macie większe ziemniaki przekrójcie ja na mniejsze części). Do miski z ziemniakami wlać olej z ryżu o smaku czosnku SoRiso, dodać posiekany koperek, przyprawy (tymianek, rozmaryn, oregano, sól) i dokładnie wymieszać (tak żeby ziemniaki były otoczone olejem).
  2. Ziemniaczki przełożyć do naczynia żaroodpornego z przykrywką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni (grzanie góra i dół) na 30 minut. Po tym czasie zdjąć przykrywkę i podpiec ziemniaczki do zarumienienia.
    zapiekane ziemniaki

obrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.