Pikantna sałatka śledziowa

Ktoś mnie śledzi!

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Pikantna sałatka śledziowa

Śledzie są dobrym źródłem kwasów omega-3 i wielu cennych tłuszczów. Mimo, że tłuste, mają jednak mało kalorii. Nie są jednak lekkostrawne! Podane z cebulką, na ostro wzmacniają odporność w zimne miesiące.

smak oleju: chili smak oleju: chili GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Śledzie odcedzić z zalewy, pokroić w drobną kosteczkę i przełożyć do miski.
    Szczypiorek drobno posiekać.
  2. Cebulę obrać i również pokroić w drobną kostkę.
  3. Szczypiorek i cebulę przełożyć do miski ze śledziami, dodać musztardę, olej SoRiso  o smaku chili, doprawić świeżo mielonym pieprzem, wymieszać.
  4. Miseczkę z sałatką można przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na min. 2 godziny żeby sałatka nabrała smaku. Po tym czasie można podawać!

obrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.