Pikantne chipsy z marchewki

Dodatek do serialu lub meczu

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Pikantne chipsy z marchewki

Taką przekąską nie pogardzą nawet piwosze czy weganie. Smaczna, zaskakująca, zawiera błonnik i witaminę A. Olej SoRiso nadaje jej wyjątkowego charakteru.

smak oleju: chili smak oleju: chili GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


marchew

  1. Marchewki umyć, obrać i pokroić w bardzo cienkie plasterki (lub zetrzeć na tarce tzw. mandolinie). Plasterki marchewki przełożyć do miski, dodać olej z ryżu o smaku chili SoRiso i wymieszać.
    wlewanie oleju
  2. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i ułożyć na niej plasterki marchewki tak, żeby na siebie nie zachodziły.
    smażenie marchewki
  3. Marchewkę posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem.
    Blachę z marchewką wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec prze około 20 minut.
    chipsy marchewkowe

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.