Pikantne krewetki z makaronem

Pobudza zmysły i zamysły

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Pikantne krewetki z makaronem

Owoce morza zawierają dużo cynku a pierwiastek ten poprawia wydzielanie hormonów. Cynk uaktywnia obszary mózgu odpowiedzialne za smak i zapach. Jest również niezbędny dla skóry, paznokci i włosów, bo przyspiesza odnowę komórek skóry.

smak oleju: orient smak oleju: orient GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Mrożone krewetki rozmrozić.
  3. Czosnek obrać i posiekać.
  4. Na patelni rozgrzać olej z ryżu o smaku przypraw orientalnych SoRiso, dodać czosnek i podsmażyć przez 2-3 minuty, następnie przełożyć na patelnię oczyszczone krewetki i podsmażyć ok. 3-4 minut obracając krewetki w czasie smażenia.
    krewetki
  5. Do podsmażonych krewetek dodać posiekaną papryczkę peperoni, przekrojone na pół pomidorki, posiekaną pietruszkę i kolendrę, wlać wino i poddusić wszystko razem przez kilka minut (5-6), doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelnię przełożyć ugotowany makaron, wymieszać i od razu podawać.

obrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.