Placki warzywne

Chrupiące plaskacze

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Placki warzywne

Tanie i kolorowe danie, które dzięki SoRiso jest aromatyczne i chrupiące. Wysoka temperatura jaką osiąga nasz olej podczas smażenia sprawi, że przygotujesz ten rarytas szybko i zdrowo.

smak oleju: czosnek smak oleju: czosnek GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki na placki

  1. Warzywa umyć i osuszyć. Marchewkę i ziemniaki obrać.
  2. Cukinię, ziemniaki i marchewkę zetrzeć na tarce do jarzyn na średnich oczkach, a cebulę zetrzeć na małych oczkach. Do warzyw dodać jajka, mąkę, przyprawy i wymieszać.
    masa na placuszki
  3. Na patelni rozgrzać olej z ryżu o smaku czosnku SoRiso. Na rozgrzany olej nakładać łyżą porcję masy warzywnej i smażyć po około 4-5 minut z każdej strony. Usmażone placki odsączyć na papierowym ręczniku.
    Placki świetnie smakują z kefirem…

obrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.