Polędwiczka w orientalnym sosie

Żelazna porcja energii

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Polędwiczka w orientalnym sosie

Twoja rodzina potrzebuje energii do pracy i nauki? Polędwica da Wam duży zastrzyk żelaza i białka a nie zawiera tłuszczu. Po takim objedzie można ruszyć do poważnych wyzwań!

smak oleju: orient smak oleju: orient GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki

  1. Pora i marchewkę pokroić w cienkie słupki. Papryki, szalotki i pieczarki pokroić w paseczki. Czosnek obrać i drobno posiekać.
  2. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z ryżu o smaku przypraw orientalnych SoRiso, na rozgrzany tłuszcz przełożyć pokrojone warzywa i pieczarki, całość podsmażyć mieszając, aż warzywa lekko zmiękną (ok. 5 minut). Podsmażone warzywa przełożyć do miseczki.
  3. Polędwiczkę umyć, osuszyć, obrać z błonek, pokroić w cienkie plasterki, a następnie w paseczki. Mięso oprószyć mąką ziemniaczaną i wymieszać. Na patelni, na której smażyły się warzywa, rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju SoRiso, przełożyć mięso i smażyć mieszając około 3-4 minut. Następnie przełożyć na patelnię podsmażone wcześniej warzywa.
    polędwiczki
  4. W miseczce wymieszać składniki sosu: wodę, ocet ryżowy, sos sojowy i brązowy cukier. Sos wlać na patelnię i wymieszać. Całość podgrzewać, aż cukier całkowicie się rozpuści, a sos zgęstnieje.

obrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.