Racuchy z masłem orzechowym

Zaskoczenie po pierwszym kęsie

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Racuchy z masłem orzechowym

PEANUT BUTTER SoWell zawiera wiele cennych składników, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Jest ono bogatym źródłem białka roślinnego (22,2%). Jak powszechnie wiadomo, białko jest ważnym budulcem masy mięśniowej, dlatego jest głównym składnikiem diety osób aktywnych fizycznie i sportowców.

smak oleju: naturalny smak oleju: naturalny DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki

  1. Jajka podzieliłam na białka i żółtka. Do białek dodałam szczyptę soli i ubiłam je na sztywną pianę.
  2. Do miski wsypałam mąkę, dodałam cukier, żółtka, jogurt naturalny, sodę, krem orzechowy 100% z kawałkami orzechów SoWell i zmiksowałam na gładkie ciasto.
    dodaj krem orzechowy SoWell
  3. Następnie łyżką wmieszałam do ciasta pianę ubitą z białek.
  4. Na patelni rozgrzałam olej z otrębów ryżowych SoRiso naturalny 100%, łyżką nakładałam porcje ciasta i smażyłam racuchy na rumiano z dwóch stron.
  5. Usmażone racuchy posypałam cukrem pudrem.

ZOBACZ INNE PRZEPISY logo SoRiso »

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.