Rolada pomidorowa

Rola życia

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Rolada pomidorowa

Świetna jako przystawka na świąteczny lub imieninowy stół. Pyszna i bardzo łatwa do podzielenia na mniejsze kawałki. Może skusić dzieci wyglądem ale pamiętajcie, że dodajemy chilli!

smak oleju: chili smak oleju: chili DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki na roladę

  1. Jajka wbić do miski i miksować na najwyższych obrotach miksera, aż zrobią się puszyste, a następnie cały czas miksując dodawać po łyżce gorącą wodę. Zmniejszyć obroty miksera i wmiksować koncentrat pomidorowy, olej  SoRiso o smaku chilli i słodką paprykę.
    miksowanie ciasta
  2. Mąki ziemniaczaną i pszenną przesiać, i wmiksować do ciasta.
  3. Blachę do pieczenia o wymiarach 25×35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozprowadzić równą warstwą ciasto. Blachę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzanie góra i dół) i piec ok. 10 min (ciasto musi być upieczone, ale nie przesuszone). Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i zostawić do wystudzenia. Z wystudzonego ciasta zdjąć papier, na którym się piekło.

Farsz

  1. Serek przełożyć do miski, dodać posiekany koperek i szczypiorek, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, i rozprowadzić równą warstwą na pomidorowym cieście.
    zawijanie rolady
  2. Ciasto zwinąć w roladę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na min. godzinę. Schłodzoną roladę rozwinąć z folii i pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm.

ZOBACZ INNE PRZEPISY logo SoRiso »

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.