Roladki z kurczaka ze szparagami

Zawijasy na ciepło

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Roladki z kurczaka ze szparagami

Ten sposób podania szparagów przypadnie Wam do gustu! Szparagi są zdrowe i wartościowe. W Niemczech np. gdzie są bardzo hołubione, uważa się je za afrodyzjak. Sezon na nie jest krótki ale do naszego przepisu możesz użyć mrożonych warzyw!

smak oleju: limonka smak oleju: limonka GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


szparagi z kurczakiem

  1. Szparagi umyć i odłamać końce.
  2. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, przekroić na cztery części. Każdą część rozbić tłuczkiem.
  3. Do miski wlać olej z ryżu o smaku limonki SoRiso, olej z ryżu 100% naturalny SoRiso, dodać sól, pieprz i chili, wymieszać. Do tak przygotowanej marynaty przełożyć mięso, pokryć je marynatą i odłożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki, każdy kawałek posmarować musztardą, nałożyć plasterek szynki i po trzy szparagi. Zwinąć roladki i każdą spiąć wykałaczką.
  4. Rozgrzać patelnię grillową i obsmażyć roladki po 3-4 minuty z każdej strony, następnie przykryć patelnię folią aluminiową i smażyć roladki jeszcze przez ok. 8 minut.
  5. Roladki podawać od razu po usmażeniu!

obrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.