Rozgrzewająca zupa z dyni

Niech zapłonie ogień!

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Rozgrzewająca zupa z dyni

Zdrowa i banalnie prosta w przygotowaniu zupa. Idealna opcja na chłodne jesienne dni. Dynia jest bogata w witaminy i minerały, zwłaszcza niezbędny mężczyznom cynk... , a przy tym niskokaloryczna.

smak oleju: chili smak oleju: chili DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. wlewanie oleju SoRiso
    W garnku rozgrzałam olej z ryżu o smaku chili SoRiso, dodałam pokrojoną szalotkę i podsmażyłam do zrumienienia. Następnie dodałam do garnka obrane i pokrojone warzywa: dynię, ziemniaki, marchewkę, drobno posiekany czosnek, starty na tarce imbir, curry i podsmażyłam mieszając jeszcze 3 min.
  2. Po tym czasie wlałam do garnka wodę i gotowałam zupę na średniej mocy palnika do miękkości warzyw.
  3. Do zupy wlałam mleczko kokosowe, doprawiłam solą, pieprzem i zmiksowałam blenderem na gładki krem. Zupę gotowałam jeszcze 4 minuty.

ZOBACZ INNE PRZEPISY logo SoRiso »

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.