Sałatka z awokado

Źródło zdrowej energii

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Sałatka z awokado

Pięknie wyglądająca sałatka, która dostarcza mnóstwo cennych substancji, jest lekkostrawna i zdrowa. Smaki awokado i pomarańczy tworzą wspaniałe doznania dla podniebienia!

smak oleju: limonka smak oleju: limonka GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki na sałatkę

  1. Awokado umyć, przekroić na pół, wyjąć pestkę, miąższ obrać ze skórki, pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało.
  2. Cebulę obrać i pokroić w cienkie półplasterki.
  3. Winogrona umyć, przekroić na pół i usunąć pestki.
  4. Pomarańcz obrać razem z białą skórką, a następnie wykroić filety pomarańczy bez błonek.Na talerzach ułożyć porcje sałaty, na sałacie wyłożyć plasterki awokado, winogrona, cebulę, filety pomarańcz.
    sos
  5. W miseczce wymieszać olej z ryżu o smaku limonki SoRiso, miód, musztardę, ocet, sól i pieprz. Tak otrzymanym sosem polać przed podaniem sałatkę.

obrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.