Sałatka z cykorią

Bomba witamin na wojnie z nadwagą

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Sałatka z cykorią

Cykoria już w starożytności była wykorzystywana jako roślina lecznicza... Jest wspaniałym źródłem witamin i minerałów. Sprawdzi się w diecie osób dbających o wagę! Spróbuj!

smak oleju: limonka smak oleju: limonka DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki

  1. Jajka ugotować na twardo.
  2. Ser wędzony zetrzeć na tarce do jarzyn.
  3. Cebulę, fenkuła i paprykę pokroić w paseczki.
  4. Pestki dyni i słonecznika podprażyć na suchej patelni.
  5. Cykorie podzielić na listki, umyć, osuszyć i wykroić głąb z każdego listka.
  6. Na talerzu ułożyć łódeczki cykorii, dodać porwaną na kawałki sałatę rzymską, dodać fenkuła, cebulę, paprykę, pokrojone na ćwiartki jajko, posypać solą i pieprzem, a następnie polać olejem z ryżu o smaku limonki SoRiso. Na koniec posypać sałatkę podprażonymi pestkami i kiełkami.
    Sałatkę podawać od razu po przygotowaniu.

ZOBACZ INNE PRZEPISY logo SoRiso »

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.