Sałatka z grillowanym  kurczakiem

Sezamowa nuta

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Sałatka z grillowanym  kurczakiem

Innego oleju używamy do grillowania a innego do polania potrawy przed podaniem. W tej roli SoWell – zimnotłoczony olej naturalny.

smak oleju: naturalny smak oleju: naturalny DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki

  1. Pierś z kurczaka umyłam, oczyściłam z błonek, przełożyłam do miski, doprawiłam wędzoną papryką, pieprzem cytrynowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, dodałam olej z otrębów ryżowych SoRiso naturalny 100% i odłożyłam do lodówki na 30 minut.
  2. Po tym czasie przełożyłam mięso na mocno rozgrzaną patelnię grillową, obsmażyłam z każdej strony, a następnie zmniejszyłam moc palnika, patelnię przykryłam i smażyłam mięso jeszcze 10 minut. Usmażone mięso odłożyłam, żeby odpoczęło.
  3. Na talerz przełożyłam pokrojoną sałatę lodową, dodałam pokrojoną w piórka cebulę, pokrojoną w paseczki paprykę, pokrojonego na kawałki pomidora, posiekaną natkę pietruszki, skropiłam sokiem z cytryny, doprawiłam solą, pieprzem i wymieszałam.
  4. Na sałatce ułożyłam pokrojonego w plastry kurczaka i całość polałam olejem z ziaren sezamu SoWell.

ZOBACZ INNE PRZEPISY logo SoRiso »

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.