Sałatka z grillowanymi boczniakami

Grilluj oryginalnie!

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Sałatka z grillowanymi boczniakami

Pyszna, kolorowa i aromatyczna. Świetna jako lżejszy posiłek lub dodatek do grilla. Nie doceniamy boczniaków a one są świetnym, pożywnym grzybem...

smak oleju: limonka smak oleju: limonka DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki na sałatkę

  1. Boczniaki umyć i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Osuszone boczniaki przełożyć do miski, doprawić solą, pieprzem i chili (ok. 1/2 łyżeczki soli i pieprzu i 1/4 łyżeczki chili), dodać drobno posiekany koperek, 3 łyżki oleju z ryżu o smaku limonki SoRiso i wymieszać, tak żeby przyprawy i olej obtoczyły grzyby.
  2. Rozgrzać patelnię grillową i usmażyć boczniaki po ok. 5 minut z każdej strony.
    smażenie boczniaków
  3. Na talerzu ułożyć rukolę, przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe, grillowane boczniaki, pokrojoną w piórka czerwoną cebulę i polać dwoma łyżkami oleju z ryżu o smaku limonki SoRiso.
    sałatka z boczniaków

ZOBACZ INNE PRZEPISY logo SoRiso »

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.