Sałatka z kaszą orkiszową i tuńczykiem

Idealna do pudełka

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Sałatka z kaszą orkiszową i tuńczykiem

Sałatka doskonale nadaje się do przełożenia do pudełka i zabrania do pracy. A w pracy nikt się nie oszczędza!

smak oleju: czosnek smak oleju: czosnek GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki na sałatkę

  1. Kaszę orkiszową wsypać na gotującą się, posoloną wodę i gotować 15 minut. Ugotowaną kaszę dokładnie odcedzić na sicie i wystudzić.
    Tuńczyka i kukurydzę odcedzić z zalewy.
  2. Paprykę i ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę.
    DSC06401-m
  3. Szczypiorek posiekać.
  4. Do miski wsypać ostudzoną kaszę orkiszową, dodać rozdrobnionego tuńczyka, kukurydzę, pokrojone ogórki i paprykę, szczypiorek, dodać olej z ryżu o smaku czosnku SoRiso, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.

obrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.