Sałatka z pieczonym batatem

Dodatek do grilla

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Sałatka z pieczonym batatem

To jedno z naszych ulubionych połączeń smakowych. Bardzo chętnie zabieramy tą sałatkę na wszelkiego rodzaju spotkania przy grillu (jest bardzo smaczna i idealnie komponuje się z grillowanymi potrawami).

smak oleju: limonka smak oleju: limonka GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Batata umyłam, obrałam i pokroiłam w plasterki.
    Obrany batat
  2. Ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropiłam olejem z ryżu o smaku chili SoRiso.
    Plastry batata przed pieczeniem
  3. Posypałam oregano, solą i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekłam przez ok. 20 – 25 min. (do miękkości). W tym czasie umyłam i osuszyłam rukolę. Polałam olejem z ryżu o smaku limonki SoRiso, posoliłam, dodałam pieprz i wymieszałam.
    Rukola polewana olejem
  4. Granata przekroiłam na kawałki i wyłuskałam ziarenka. Upieczonego batata dodałam do rukoli i posypałam granatem.
    Sałatka z batatem

obrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.