Sałatka z pikantnym bobem i jajkiem

Sezonowa energia

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Sałatka z pikantnym bobem i jajkiem

Bób, tak jak inne rośliny strączkowe, ma dużą zawartość białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Jest bardzo bogatym źródłem kwasu foliowego. Docenią go kobiety w ciąży i osoby zmagające się z chorobami układu krążenia.

smak oleju: chili smak oleju: chili GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki na sałatkę z bobem

  1. Bób ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowany bób wystudzić, obrać , przełożyć do miseczki, dodać olej z ryżu o smaku chili SoRiso i wymieszać. Bób odstawić na 15 min, żeby nabrał smaku.
  2. Na talerze wyłożyć rukolę, na rukoli rozsypać bób, przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe, pokrojoną w cienkie plasterki czerwoną cebulę, na górze ułożyć pokrojone w ćwiartki jajka.
  3. W miseczce wymieszać olej z ryżu 100% naturalny, ocet balsamiczny i sól, tak przygotowanym sosem polać sałatkę tuż przed podaniem. Dodatkowo sałatki posypać świeżo mielonym pieprzem i chili.
    sałatka z bobem

obrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.