Sałatka z wędzonym łososiem i jajkiem

Ten sos robi wszystko

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Sałatka z wędzonym łososiem i jajkiem

Są sałatki, które bez sosu tracą na smaku ale zyskują na dietetyczności. Wybór należy do Ciebie. Pamiętaj jednak że niektóre witaminy wymagają obecności tłuszczu aby mogły zostać przyswojone przez organizm.

smak oleju: limonka smak oleju: limonka GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki na sałatkę

  1. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.
  2. Paprykę pokroić w paseczki.
  3. Awokado obrać i pokroić w plasterki.Na 4 talerzach ułożyć porcję szpinaku i rukoli, dodać cebulę, paprykę, awokado, ułożyć plasterki wędzonego łososia.
  4. Do miseczki przełożyć musztardę, wlać ocet winny, miód, olej z ryżu o smaku limonki SoRiso, sól, pieprz i wymieszać do połączenia składników.
  5. W garnku zagotować 1 l wody z dodatkiem 2 łyżek octu winnego. Pierwsze jajko wbić do miseczki. Gdy woda w garnku zacznie się gotować, zamieszać ją tak, żeby powstał wir i wlać jajko. Jajko gotować 3 minuty, a następnie wyjąć ostrożnie łyżką cedzakową. Z pozostałymi jajkami postąpić analogicznie.
  6. Przed podaniem sałatki na talerzach polać sosem, posypać czarnuszką i na każdej ułożyć jedno jajko w koszulce.

obrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.