Sałatka ze szpinakiem i pieczonym mięsem

Niepozorna ale pyszna

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Sałatka ze szpinakiem i pieczonym mięsem

Zwykle przygotowujemy taką sałatkę gdy zostanie nam upieczone mięso lub gdy mamy dużo wędliny. Polecamy po imieninach, chrzcinach :)

smak oleju: naturalny smak oleju: naturalny DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Kaszę kuskus wsypałam do miski zalałam wrzątkiem i zostawiłam pod przykryciem na 5 minut.
  2. Pomidory (świeże i suszone) pokroiłam na kawałki.
  3. Mozzarellę pokroiłam w plasterki.
  4. Przygotowałam sos – do miseczki wlałam miód, dodałam musztardę, sok z cytryny, drobno posiekaną papryczkę chili, olej z ryżu naturalny 100% SoRiso, sól i dokładnie wymieszałam.
  5. Na talerzach ułożyłam szpinak, który posypałam kaszą kuskus, dodałam pomidory (świeże i suszone), mozzarellę, plastry pieczonego mięsa i polałam sosem.

ZOBACZ INNE PRZEPISY logo SoRiso »

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.