Śledzie z majerankiem i czosnkiem

Dla cierpliwych smakoszy

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Śledzie z majerankiem i czosnkiem

Śledź jest tanim i cennym źródłem kwasów omega-3! Tłuszcze z ryb morskich powinny być spożywane przez nas przynajmniej 2 razy w tygodniu. Dzięki dodatkom ta przekąska jest podwójnie zdrowa...

smak oleju: naturalny smak oleju: naturalny DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Śledzie osuszyłam papierowym ręcznikiem, pokroiłam na mniejsze kawałki i przełożyłam do miski. Dodałam majeranek, pokrojone w plasterki ząbki czosnku, sok z cytryny, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie i wymieszałam.
  2. W słoiku układałam na przemian warstwę śledzi i pokrojonej w półplasterki cebuli, tak żeby ostatnią warstwę stanowiła cebula. Do słoika wlałam olej z ryżu naturalny 100% SoRiso (tyle, aby całkowicie przykrył śledzie i cebulę).
  3. Słoik zamknęłam i wstawiłam do lodówki na 2 dni…
  4. Smacznego!

ZOBACZ INNE PRZEPISY logo SoRiso »

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.