Śledzie z piernikową nutą

Staropolska melodia

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Śledzie z piernikową nutą

Pyszne śledziki, które idealnie sprawdzą się jako potrawa świąteczna lub na specjalne okazje. O ten przepis będzie się dopytywać teściowa!

smak oleju: imbir smak oleju: imbir GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Śledzie opłukać, a następnie namoczyć przez dwie godziny, dwukrotnie zmieniając wodę. Następnie śledzie osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kosteczkę. Pokrojone śledzie przełożyć do miski.
    składniki do śledzia
  2. Cebulę pokroić w kosteczkę.
  3. Jabłko obrać, pokroić w kosteczkę i skropić sokiem z cytryny.
    jabłka skrapiana cytryną
  4. Do miski ze śledziami przełożyć pokrojoną cebulę i jabłko skropione sokiem z cytryny. Dodać rodzynki, przyprawę do piernika i olej SoRiso o smaku imbiru.
    dsc03319wlewanie oleju
  5. Wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do pojemnika i wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, żeby smaki się przegryzły.
    Śledź w zalewie piernikowej

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.