Smarowidło z fasoli

Do zalepiania głodomora

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Smarowidło z fasoli

Fasola to wspaniałe warzywo. Jest odżywcze ze względu na białko, ma mnóstwo minerałów i błonnika. Aby poprawić jej trawienie możesz dodać do potrawy zmielony kminek lub oregano i kolendrę.

smak oleju: czosnek smak oleju: czosnek DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Fasolę odsączyć z zalewy, zachowując zalewę.
  2. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej z ryżu o smaku czosnku SoRiso, dodać cebulę, czosnek i podsmażyć do zarumienienia.
  3. Fasolę zmiksować blenderem na gładką masę (jeżeli masa będzie za sucha można dodać trochę zalewy).
    blendowanie
    Do zmiksowanej fasoli dodać podsmażoną cebulę z czosnkiem, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Smarowidło podawać z pieczywem.

ZOBACZ INNE PRZEPISY logo SoRiso »

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.