Spaghetti z brokułami i orzechowym sosem

Makaron dla ciekawskich

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Spaghetti z brokułami i orzechowym sosem

Krem z orzeszków ziemnych jest świetnym źródłem białka. Wraz z brokułami stanowi ciekawe połączenie smakowe i zapewnia dużą dawkę energii.

smak oleju: naturalny smak oleju: naturalny DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki

  1. Makaron spaghetti ugotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedziłam.
  2. Brokuł umyłam, podzieliłam na różyczki, włożyłam do gotującej się wody na 3 minuty, a następnie przełożyłam do miski z zimną wodą na kolejne 3 minuty i odcedziłam.
  3. Paprykę pokroiłam na małe kawałki. Do miseczki wycisnęłam sok z limonki, dodałam  krem orzechowy 100% kremowy SoWell, wodę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sos sojowy, sól, pieprz, chili i wymieszałam.
  4. Na patelni rozgrzałam olej z ryżu naturalny 100% SoRiso, dodałam paprykę, różyczki brokuła i podsmażyłam ok. 2 minut. Następnie dodałam makaron, wymieszałam, wlałam sos z masłem orzechowym, wymieszałam i podgrzewałam jeszcze ok. 3 minut.
  5. Gotowe danie nałożyłam na talerze i posypałam natką pietruszki.

ZOBACZ INNE PRZEPISY logo SoRiso »

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.