Warzywa na ostro

Pikantna historyjka

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Warzywa na ostro

Błyskawiczny, pyszny obiad. Smak warzyw podkreśla idealnie olej ryżowy SoRiso o smaku chili.

smak oleju: chili smak oleju: chili GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Ziemniaki obrałam i ugotowałam w osolonej wodzie. Gotowałam je aż były miękkie.
    Ziemniaki surowe
  2. Umyłam brokuła i ugotowałam w osolonej wodzie, aż były miękkie.
    Surowe brokuły
  3. Marchewkę umyłam, obrałam i pokroiłam.
    Pokrojona marchew
  4. Następnie umyłam i pokroiłam cukinie.
    Cukinia w plastrach
  5. Na patelnie wylałam olej ryżowy SoRiso o smaku chili. Dzięki niemu całość potrawy nabrała ostrego smaku.
    Wlewanie oleju chili na patelnię
  6. Kiedy olej się rozgrzał, na patelnie wysypałam warzywa i posypałam bazylia, solą i słodką papryką. Wszystko razem usmażyłam mieszając.
    Warzywa
  7. Wyłożyłam na talerze i polałam jogurtem (dla złagodzenia smaku chili).
    Talerz z warzywami

obrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.