Marynata do wołowiny z grilla

Lekko ostre podkręcenie

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Marynata do wołowiny z grilla

W okresie grillowym na nasze stoły wędruję cudowne grillowane mięsko, dzięki tej marynacie możecie jeszcze podkręcić smak grillowanej wołowiny. Do przygotowania tej marynaty wykorzystałam olej ryżowy.

smak oleju: chili smak oleju: chili GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Obrałam i pokroiłam drobno czosnek i wsypałam do miseczki. Wycisnęłam sok z limonek. Dolałam sos Worcester. Dodałam przyprawy: pieprz mielony, pieprz ziarnisty i oregano.
    Zestaw grillowy, wołowina
  2. Dolałam olej SoRiso o smaku chilli i wszystko razem wymieszałam.
    Dodawanie oleju chili do marynaty
  3. Spory kawałek antrykotu włożyłam do mojej marynaty na 2 godziny.
    Marynowanie wołowiny
  4. Po tym czasie mięso idealnie przeszło smakiem marynaty. Aromatyczne mięso opiekałam na grillu z dwóch stron, było cudowne, polecam!
    Grillowanie wołowiny

obrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.