Wytrawny biszkopt z patelni

Kochajmy warzywa!

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Wytrawny biszkopt z patelni

Oryginalny pomysł na porcję warzyw ukrytą w chrupiącym cieście. Doskonale smakuje zarówno na zimno jak i prosto z patelni.

smak oleju: naturalny smak oleju: naturalny GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


  1. Do misy robota (w moim przypadku GRATUS marki ETA) wbiłam jajka, wsypałam sól i ubiłam na puszystą masę. Dodałam olej, następnie mąkę, proszek do pieczenia, majeranek, pieprz i wymieszałam.
    Wlewanie oleju do miksera
  2. Warzywa umyłam, osuszyłam, pokroiłam i dodałam do ciasta (oprócz pomidorków i szczypiorku).
    Brokuły w masie biszkoptowej
  3. Na rozgrzaną patelnię wylałam odrobinę oleju z ryżu SoRiso, następnie wyłożyłam ciasto i piekłam na małym ogniu z jednej strony ok. 15 min. (pod przykrywką).
    Wlewanie oleju na patelnięSmażenie omleta warzywnego
  4. Upieczone z jednej strony przełożyłam do drugiego naczynia o tej samej średnicy i piekłam jeszcze 10 min.
    Smażenie biszkopta
  5. Tak upieczony biszkopt wyłożyłam na deskę. Wymieszałam mascarpone z musztardą.
    Mieszanie mascarpone z musztardą
  6. Tak przygotowany krem dałam do szprycy i wycisnęłam na biszkopt. Pomidorki pokroiłam na ćwiartki, wyłożyłam na krem i dodałam szczypiorek. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.
    Dekoracja omleta

obrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galeriiobrazek galerii

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.