Wytrawny omlet z sałatką

Ziemia jest okrągła a omlet jest płaski!

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu "Przepisy Joli", który wystartował 1 stycznia 2014 roku.


Wytrawny omlet z sałatką

Ta wersja omletu szczególnie smakuje w lato i na wiosnę! Połączenie świeżych warzyw i usmażonego jajecznego roztrzepańca wspaniale się uzupełnia. Pożywne i szybkie danie!

smak oleju: naturalny smak oleju: naturalny GALERIA - DRUKUJ

Jola Caputa

Jola Caputa


Przez kilka lat Jola Caputa z powodzeniem współpracowała jako ekspert kulinarny z redakcjami pism o najwyższej sprzedaży. Od 2010 roku testowane przez nią przepisy, ale także i porady dotyczące kulinariów, publikował miesięcznik „Przepisy czytelników”, a następnie „Ciasta czytelników” i „Najlepsze ciasta” (wszystkie tytuły wydawnictwa Phoenix Press). W ciągu trzech lat Jola Caputa przetestowała łącznie ponad 1000 opublikowanych przepisów, nadesłanych do redakcji przez czytelniczki.
Swoim doświadczeniem i bogatą kulinarną wiedzą obecnie dzieli się na własnym blogu Przepisy Joli, który wystartował 1 stycznia 2014 roku.

Wykonanie


składniki na omlet

  1. Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, 1 łyżkę oleju z ryżu SoRiso naturalny 100%, sól, pieprz i wymieszać rózgą na jednolitą masę. Z otrzymanego ciasta możecie usmażyć 4 mniejsze lub 2 większe omlety.
    piana na omlet
  2. Na patelni rozgrzać ½ łyżki oleju z ryżu SoRiso naturalny 100%, na rozgrzany olej wlać połowę ciasta, równomiernie rozprowadzić po patelni i usmażyć omlet z dwóch stron.
    DSC05482-m
  3. Usmażony omlet od razy złożyć na pół. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta. Do usmażonych omletów nałożyć rukolę, pokrojoną na małe kawałki paprykę, cebulę, fetę, pomidorki.
  4. Jogurt naturalny doprawić solą i pieprzem (można również dodać ząbek czosnku) i wyłożyć na talerz obok omletu z sałatką.
    omlet z sałatką

KONTAKT SoRiso: www.italmex.pl/pl/kontakt/ | Copyright © ITALMEX Warszawa Sp. z o.o. All rights reserved.